- Malitur
- Yurtdışı Tur
- İstanbul Kalkışlı
- Beyrut Turu THY ile Vizesiz / 3 Gece Otel Konaklamalı / İstanbul Çıkışlı
BEYRUT TURU
TÜRK HAVA YOLLARI İLE
VİZESİZ!
3 GECE MERKEZİ OTEL KONAKLAMALI!
-
GünİSTANBUL - BEYRUT
İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde saat 05.00’te buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Hava Yolları’nın TK830 sefer sayılı uçuşu ile saat 07.55’te Beyrut’a uçuş. Yerel saat ile 08.45’te Beyrut’a iniş. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından aracımız ile panoramik Beyrut Şehir Turu için hareket ediyoruz. Kısa bir gezinti sonrası şık kafeler, restoranlar ve ünlü markalar ile Paris sokaklarını hatırlatan Solidere'e gidiyoruz. Bu bölgedeki inşa, onarım ve düzenleme çalışmalarını üstlenen firma olan Solidere, bölgeye güncel ismini verirken aynı zamanda çalışmalar esnasında Roma dönemine ait çeşitli eserler bulmuş ve günümüzde modern şehir yapısı içerisinde bunları ziyarete açmıştır. Yürüyerek gezeceğimiz bu bölgede, saat kulesi ile meşhur Nejmeh Meydanı, tarihi Ortodoks kilisesi, tarihi Roma Hamamı kalıntıları, Osmanlı döneminde kışla olarak inşa edilen ve günümüzde Başbakanlık ve Parlamento olan binaları, Birleşmiş Milletler Binası, Lübnan’ın yeniden yapılanmasında önemli rol oynayan eski Başbakan Refik Hariri’nin mezarı ve Mohamed El-Amin camisi göreceğimiz yerlerin başında yer alıyor. Turumuz sonrasında otelimize varışımıza istinaden check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Beyrut’daki otelimizde.
-
GünBEYRUT
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Jeita & Harissa & Byblos Turuna katılabilirler. Gecelememiz Beyrut’daki otelimizde.
Jeita & Harissa & Byblos Turu | 85 USD Kişi Başı
Beyrut’a yaklaşık 30 dakika mesafede (20 km) Lübnan dağlarının eteklerinde, Köpek Nehrinin ve vadisinin kenarında yer alan Jeita mağaralarına doğru hareket. Karstik oluşumlar ile şekillenmiş Jeita da, yukarı ve aşağı olmak üzere 2 adet mağara bulunmaktadır. Ziyaretimize araç park alanından yukarı mağaraya teleferik çıkışı ile başlıyoruz. Yukarı mağara 1958 yılında keşfedilmiş olup 2200m uzunluğa sahiptir ve bunun 750m lik bölümü yürüyüş yolu ile ziyaretçilere açıktır. Aşağı mağara ise tarih öncesi dönemlerde insanları barındırmış olmasına karşın yeniden keşfedilmesi 1836 yılına dayanır. Aşağı mağara içindeki gezi elektrik motorlu tekneler ile yapılmaktadır. Mağaralardan geri aşağıya yürüyerek veya mini tren ile inerek aracımızla Harissa’ya hareket. Yaklaşık 20 dakikalık yolculuk ile aracımız Beyrut’un komşusu sayfiye şehri Jounie’ye varacak. Havanın müsaitliğine göre teleferik ile yaklaşık 650m yüksekte yer alan Harissa’ya çıkış. Tepede 1908 yılında küçük bir kilise üzerine monte edilen 15 ton ağırlığındaki Meryem Ana heykeli bizleri karşılayacak. Heykelin arkasında yer alan büyük katedral ise dışarıdan sedir ağacı, içeriden Fenike gemisi görüntüsü veren ve yarışma sonucu seçilen mimarisi ile etkileyicidir. Tepeden inişimiz aracımızla tekrar Jounie’ye olacaktır. Buradan yaklaşık 20 dakikalık (18 km) bir yolculuk ile deniz kıyısında yer alan antik Finike liman şehri Byblos’a varış. Şehrin tarihçesi kesin olarak bilinmemekle birlikte 7000 yıl öncesine kadar uzanmakta olduğu bilim adamlarınca tahmin edilmektedir. Büyük bir ticaret limanı olan Byblos zamanında antik Mısır ile gelişmiş olan ticari ve kültürel ilişkileri sebebi ile bölgede papirüs ticaretine hâkim bir kent idi. Bu sebeple de şehre Yunanca da Papirüs anlamına gelen Byblos adını da yine Yunanlılar vermiştir. Bugünkü modern Latin, Arap ve Yunan alfabesinin temeli olan ilk lineer alfabeyi de bulanlar Finikeliler olmuştur ve alfabe ile ilgili en eski eser Byblos da bulunmuştur. Turumuzun ardından Beyrut’a ve otelimize dönüyoruz. -
GünBEYRUT
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Baalbeck & Anjar & Ksara Turuna katılabilirler. Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Lübnan Gecesi Turuna katılabilirler. Gecelememiz Beyrut’daki otelimizde.
Baalbeck & Anjar & Ksara Turu | 85 USD Kişi Başı
Beyrut’a yaklaşık 2 saatlik mesafede (90 km) Lübnan dağlarının arkasındaki Bekaa vadisi üzerinde yer alan ve tarihçesi 9000 yıl öncesine dayanan Baalbeck şehrine hareket. Baalbeck, Roma İmparatoru Constantin’in 4.yy da Hıristiyanlığı kabulüne kadar olan dönemde Altın dönemini yaşayarak imparatorluğun gücünü ve ihtişamını göstermek adına başkent Roma’dan sonra inşa ettiği en büyük çok tanrılı dini merkezdir. İçerisinde Venüs, Jüpiter ve Bacchus adına adanmış 3 tapınak bulunur. Bacchus tapınağı dünyada günümüze kadar en iyi korunmuş Roma tapınağıdır. Jüpiter Tapınağı ne yazık ki harap olmuş ve toplam Corinthian tarzı 54 sütun üzerine kurulmuş olan tapınaktan günümüze sadece 6 tane sütunu ayakta kalmıştır. Tapınağın 8 adet sütunu ise Bizans İmparatoru Justinian’ın emri ile İstanbul’daki Ayasofya Kilisesinin yapımında kullanılmıştır. Şehirde ilk arkeolojik kazılar 1898 yılında Osmanlının izni ile Alman Kayzeri 2. Wilhem zamanında başlamıştır. Burada yapacağımız gezimiz sonrasında doğal mağaralarda yer alan şarap mahzenleri ile ünlü Ksara şatosuna geçeceğiz. Günümüzde hala kullanımda olan mağaraları gezdikten sonra 1857 yılından beri ürettikleri şaraplardan tatma ve satın alma imkânımız olacak. Bekaa vadisi üzerindeki yolculuğumuzu sürdürerek Anjar kasabasına hareket. Günümüzde Ermeni diasporasının yoğun olarak yaşadığı bu kasabada, 8.yy da Emevi halifesi Al-Walid ibn Abdel Malek tarafından yaptırılan ve günümüz Lübnan topraklarında bulunan yegâne Emevi eseri olan antik şehri gezeceğiz. Turumuzun ardından Beyrut’a ve otelimize dönüyoruz.Lübnan Gecesi Turu | 75 USD Kişi Başı
Yerel şarkıcılar, dansöz, benzersiz Lübnan mezeleri ve kebapları eşliğinde keyifli bir akşam geçireceğiz. -
GünBEYRUT - İSTANBUL
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, transfer saatine kadar serbest zaman. Rehberimizin bildireceği transfer saatinde havalimanına doğru hareket ediyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Hava Yolları’nın TK827 sefer sayılı uçuşu ile saat 21.15’te İstanbul’a uçuş. Yerel saat ile 00.20’te İstanbul Havalimanı’na iniş ve turumuzun sonu. Bir sonraki keyifli gezimizde buluşmak üzere veda ediyoruz.
UÇUŞ DETAYLARI:
21 Ocak 2024 Türk Hava Yolları TK830 IST-BEY 07.55 08.45
24 Ocak 2024 Türk Hava Yolları TK827 BEY-IST 21.15 00.20 (+1)25 Ocak 2024 Türk Hava Yolları TK830 IST-BEY 07.55 08.45
28 Ocak 2024 Türk Hava Yolları TK827 BEY-IST 21.15 00.20 (+1)08 Nisan 2024 Türk Hava Yolları TK830 IST-BEY 06.55 08.45
11 Nisan 2024 Türk Hava Yolları TK827 BEY-IST 21.55 23.5511 Nisan 2024 Türk Hava Yolları TK830 IST-BEY 06.55 08.45
14 Nisan 2024 Türk Hava Yolları TK827 BEY-IST 21.55 23.55
04:00 İstanbul Yeni Havalimanı
-Türk Hava Yolları tarifeli seferleri ile IST-BEY-IST parkurunda gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
-Havalimanı vergileri
-Belirtilen veya benzeri otelde 3 gece konaklama
-Programda belirtilen sabah kahvaltıları
-Havalimanı – otel – havalimanı transferleri
-Beyrut şehir turu
-Türkçe rehberlik hizmeti
-Mesleki sorumluluk sigortası (1618 sayılı yasa gereği düzenlenen mesleki sorumluluk sigortasıdır)
-Yurt dışı çıkış harcı (150 TL)
-Dahil olduğu belirtilmeyen yemekler ve yemeklerdeki içecekler
-Ekstra turlar
-Kişisel harcamalar
-Seyahat sağlık sigortası
-Tur programında dahil olduğu açıkça belirtilemiş tüm servisler
-Covid-19 ile ilgili testler ve sigortalar
-Bahşişler
-Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 30 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, operasyon departmanı aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
-Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.
-Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
-Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
-Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate hatalı hizmetlerinden, Acente’nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Malitur yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check-in sitesi var ise, check-in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
-Malitur; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
-3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında aynı odada kalan ve yaş grubuna uyan tek çocuk için geçerlidir. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
-18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından birisi veya ikiside olmadan tura katıldığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin tüm seyahat süresince kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
-Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Malitur sorumlu tutulamaz.
-Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
-Tur – Alan – Tur Lideri – Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail olarak yapılacaktır.
-Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
-Bu tur programı için T.C. vatandaşlarına vize uygulaması bulunmamaktadır. Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Pasaport polisi geçerli vizesi olsa dahi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda tüm mali ve hukuki sorumluluk yolcuya aittir. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
-Pasaport polisi Türkiye sınır kapılarından çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir. 6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Malitur yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
-Programda dahil olarak belirtilen turlara katılmayan misafirlerimiz herhangi bir ücret iadesi alamaz.
-Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir. 15 kişi altında sayı olması durumunda fiyat artışı ile ekstra turlar yapılabilir.
-Şehir turu ilk gün rötar vs nedeniyle hava karanlığına denk gelirse farklı günde gerçekleşebilir.